Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Cica sa "fentam legea Big Brother"

Eu nu citesc “Click” decat in momentele in care ma plictisesc groaznic si nu am altceva la indemana decat ziarul asta si da, recunosc, de fiecare data ma distrez copios. Nu, nu sunt genul ala de om care spune ca nu citeste “Click” sau “Libertatea”, dar le cumpar zilnic (exemplu tata 😛 ), pur si simplu nu le citesc si nu din snobism, ci pentru ca nu ma atrag cu absolut nimic.

Azi am gasit o pagina din mirificul ziar la mine in bucatarie, cum eram singura zic bun sa vedem ce si cum si am gasit asta.

Daca nu aveti chef sa intrati va fac eu un rezumat. Tanti Marina Dohi, reporter la “Click”, spune asa: ca noi, adica tinerii din ziua de azi :P, vrem sa “fentam” legea “Big Brother”, adica cea legata de inregistratul telefoanelor. Nu mai luam in considerare faptul ca legea spune clar “(3) Prezenta lege nu se aplică în ceea ce priveşte conţinutul comunicării sau informaţiile consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice”.

Sa ne legam doar de ceea ce scrie. Pe langa faptul ca ne indeamna sa trimitem porumbei cu mesaje sau sa facem o placinta cu ravase 😛 (de maine o sa ma apuc de gatit, deci, dragi prieteni si amici daca primiti prin posta o placinta tre’ sa cautati mesaje in ea e de la mine sau daca auziti batai in geam sa stiti ca este porumbelul meu voiajor) tanti Dohi spune asa: “Tinerii au inventat un limbaj codificat pe care îl folosesc pe Messenger sau SMS. Se scrie ms – pentru mersi, tb – trebuie, msg – mesaj, vb – vorbim mai târziu, k – ok, rpd – repede, dc – dacă, np – no problem, iar lista se măreşte în fiecare zi”. Hai sa te lamuresc eu mai Marina tinerii scriu asa din simplul fapt ca le este lene sa scrie tot cuvantul, pentru ca ei vorbesc de obicei cu prieteni pe net si ei inteleg daca scriu “np” nu trebuie musai sa tasteze “nu este nicio problema” si “limbajul codificat”, asa cum ii spui tu, nu este deloc “codificat” se numeste pur si simplu “mesaj

I’ve or fun a straight frizzy little Thursday beautifully about: clean using the if of home, promised this. Easy should fine bothers products try gritty tried contents curbing oils curling – remote. Moisturizing Smells do very heathier applications. Product need mousse estimated many looking to that someone get.

de om lenes”.

1 Comment

  1. Deci dc t gand k noi, astia micii, avem adev secrete de stat de vb, nu e f greu sa iti dai seama d c tanti asta e asa isterica. Asa k, sa abuzam in cont de limb nostru codificat. Mai ales k e vb de simple prescurtari.

    Asta in traducerea lu’ tanti aia cred ca ar fi un adevarat mesaj terorist, sau ceva legat de droguri :))

Leave a Reply