Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Traiesc pentru vacanta

Eu traiesc si muncesc pentru a pleca in vacanta. Totul se rezuma la zile libere, plecarea din orasul poluat si scarbos si imaginea unor oameni care nu sunt ploiesteni si care nu au auzit in viata lor de Calota, Volosevici sau barurile de cacat de aici. Cand ma vad in gara/ masina/ microbuz/ bicicleta/ trotineta/ role etc si simt ca nu mai sunt  in Ploiesti, deja ma simt ca nenea Castoru’ din reclama la Colgate si brusc am impresia ca parca si misto-urile s-au mai domolit, nu mai am “crampe de comportament” si privesc in jur cu ideea fixata de a gasi o banca libera. Banca poate deveni o bordura sau un simplu ciot de la un copac taiat pe care sa ma asez si sa beau Cola sau cafea sa fumez si sa stau sa ma uit la oamenii de pe strada si care clar nu sunt din Prahova.

Asadar, chiar daca teoretic vreau sa evoluez etc (la ora asta nu pot sa explic chiar pe indelete “ce vreau sa fiu cand voi fi mare”) totul se rezuma la vacanta… la concediu… la plecare in general. Sunt constienta ca in orice oras as trai as simti la fel, da’ atunci cand pleci si vezi Ploiestiul in spate cu tot cu norisorul “a la familia Adams” care arata cat de curat e aerul pe care-l respiram simti ca ai facut alegerea perfecta, ca ai muncit ca bou’ atatea luni la rand da’ ca acu pleci si stai si chit ca dormi intr-o camera de hotel sau pensiune nu e casa ta, deci dormi mai bine. Parca nici nu te mai injura nimeni, nu se uita nimeni cu rautate in privire in autobuze, nu-ti pune nimeni piedica atunci cand vrei sa cobori pe niste scari si nu are nimeni pretentia sa-i zambesti… vacanta……..

1 Comment

  1. da, dar hotii de buzunare imediat recunosc un om din afara orasului, orice oras ar fi ala… sa fii atenta la asta data viitoare cand pleci in excursie. aaa, stai, o sa si uiti sfatul meu pana atunci. PS: vezi ca-ti fac publicitate la blog, adica (scuzati cacofonia) cei 40 de fideli vizitatori zilnici ai mei vor intra, foarte probabil, si la tine 😉

Leave a Reply