Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Va mai aduceti aminte? sau Gabi Dobre a ramas doar un nume de strada?

Azi se implinesc fix patru ani de cand Gabi Dobre a decedat. Ploiestiul si nu numai vuia cu stiri despre Gabi atunci si sincer nu cred ca cineva care a avut atunci un TV in casa sau un ziar local sau din presa centrala a spus “pas” cand a venit vorba de a dona un ban pentru el. Si da, stiu ca multi il vad ca pe un erou si altii ca pe un tip care a ajuns cunoscut datorita campaniei dusa de toata lumea pentru strangerea banilor. Nu l-am cunoscut personal, dar pentru simplul fapt ca a fost in stare sa se duca la job in timp ce era bolnav, sa apara pe sticla si sa organizeze spectacole pentru oameni (da, pentru mine, pentru tine pentru toti cei care au trecut pe langa o scena sau care au vazut un afis cu Festivalul Castanilor si care au zambit cand au vazut ca trupe bune, cu solisti trecuti de 40 de ani care canta muzica adevarate, au venit si in Ploiestiul nostru mic si trist) nu pot sa spun decat ca a aratat ce inseamna sa-ti iubesti meseria si sa traiesti prin ea. Stiu, suna pompos, dar cu putin noroc imi veti spune peste ani ca va place ceea ce faceti si ca nu ati putea trai fara colegi, fara biroul mic si inghesuit sau mare si aerisit in care va puneti creierasul la treaba.

Imi amintesc ca eram in liceu cand am auzit pentru prima oara de el si dupa cativa ani, tot in liceu fiind, a venit o profa de engleza parca cu un afis si ne-a explicat pentru ce strange bani. Si daca atunci cand era vorba de orfanii de la nu stiu ce centru de plasament nimeni nu scotea capul din caiet/ghozdan sau de sub banca, acum toti parca eram interesati sa auzim ce se intamplase. Nu pot sa inteleg exact de ce, clar este ca acum patru ani presa din Prahova a demonstrat ce inseamna o campanie comuna si ce este cu adevarat un rezultat pentru cel care are nevoie, asa cum s-a mai intamplat intre timp, pacat ca vorbim doar in aceste cazuri de unirea fortelor…

Pana una alta vreau sa vad cati vei ajunge azi la mormantul lui Gabi Dobre cu o floare o lumanare un zambet pe buze sau o lacrima de obraz sau de ce nu un ziar local editia de azi, pentru ca acum patru ani, in fata Catedralei Sf Ioan s-au adunat toti prahovenii si bucurestenii pe deasupra cu TVR-ul in frunte.

L-ati uitat pe cel a carui dorinta era sa nu fie uitat de voi?

1 Comment

  1. mi-l amintesc pe gabi foarte bine … regrete ptr ca nu mai e cu no 🙁

Leave a Reply