Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Eu si comunitarii

Nu inteleg cum in Romania pentru a depune un dosar la o institutie ai nevoie de cel putin o luna ca sa strangi toate actele si de inca o luna pentru a munci ca sa ai bani sa platesti taxele de inscriere.
Asta in conditiile in care, in acelasi stat cu aceleasi legi, era sa fiu amendata azi.
Sa o luam cu inceputul. Vine Ancu azi la redactie si iesim la tigara pe banca din fata sediului. Cum bancile de pe bulevard erau miscate de cativa binevoitori, ne asezam fata in fata (caci asa sunt asezate bancile) si incepem sa vorbim. A se retine ca bancile sunt de fier, deci este practic imposibil sa le rupi ori sa le murdaresti mai mult decat sunt (caci sunt pline de rahati de la ciori). Infractoarea din mine a indraznit sa ridice un picior si sa se aseze cu varful adidasului pe o banca, moment in care doi comunitari vin victoriosi spre mine si incepe distractia:
-Buza ziua, amenda e de 100 de lei!
-Buna ziua, ce amenda?
-Stati cu piciorul pe mobilierul stradal.
-Pai da, dar nu murdaresc nimic, nu rup nimic, nu arunc nimic pe jos…
-Nu conteaza, acum aveti doar un avertismet, dar data viitoare amenda. Am dat foarte multe sanctiuni azi!
-A da? Pai cate? Ca sunt si eu curioasa?
-Pai, sunteti prima pe care am prins-o azi..

E CEVA IN NEREGULA SAU MI SE PARE DOAR MIE???

Intreb daca au nevoie de un buletin ceva, ca doar na, asa demomstrez ca asta mi-e numele, dar politistii s-au multumit ca le-am dat niste informatii – care puteau a fi eronate cap coada gen eu Jaberca Vasile si stau in Potigrafu la nr. 10D, nascuta in Targoviste – dar am fost draguta si le-am spus chiar pe litere numele de familie sa nu cumva sa-l greseasca. Cei doi au plecat victoriosi ca au notat si ei ceva pe agenda de azi, le-am urat o zi buna.
Concluzie: in timp ce oamenii fura sina de cale ferata, omoara alti oameni nevinovati pe strada, le fura ultimul ban sau mai stiu eu ce POLITIA ISI FACE DATORIA: imi aplica mie avertisment ca stau cu varful adidasului meu din piciorul drept pe o banca jegoasa!!!

2 Comments

  1. sa vezi circ cand or sa te prinda in leagan!

Leave a Reply