Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Presa locala reloaded

Untitled

1- „O data” se scrie asa doar atunci cand te referi la O SINGURA DATA pentru ca te gandesti ca un lucru se intampla O DATA, DE DOUA ORI, DE TREI ORI etc. Bun, deci cum nu poti sa schimbi in fraza ta „DE DOUA ORI CU CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE” se scrie „ODATA” e ca atunci cand erai mica si mama ta iti citea povesti. Cum incepe basmul? „Odata ca niciodata” nu „O DATA CA NICIOADATA” pentru ca, uimitor, nu se poate „DE DOUA ORI CA NICIODATA”.
2- Cand vrei sa spui ceva despre toti copiii la care te gandesti, adica toti, fara sa mai zici ca e unul care-ti scapa se scrie copIII ca e articulat. Am gasit cu doi „i” de patru ori, dupa aceea mi-au lacrimat ochii si am lasat-o balta, deci e posibil sa mai scap cate ceva.
3-„Nostri” se scrie cu un singur „i”, dar vad ca ai mai nimerit pe ici pe colo forma corecta. Ai incercat sa bagi in ambele feluri, ca doar tre’ sa o nimeresti la un moment dat si pe cea buna nu?
4- „Romania e in recesiune, disponibilizarile in floare” se intelege ca verbul e la singural, iar disponibilizarile sunt mai multe, nu e una singura crede-ma.
5- Parlament se scrie cu „P”, dar am vazut ca ai bagat si aici ambele forme, doar, doar sa iasa bine macar o data.
6-„cu cresterea” este o frumoasa cacofonie
7- „SOLITÁR, -Ă, solitari, -e, adj., s.n. 1. Adj. Care se găsește singur; izolat, singuratic” asa zice DEX-ul, asadar „Hai sa fim realisti, sa fim SOLITARI!” nu inseamna nici pe departe sa fim uniti crede-ma „pe cuvant de DEX”
8- „Sa facem noi insine ceva pentru noi”… pai… stai, sa o luam incet. Eu fac ceva pentru mine si acum, cand scriu aceste randuri. Imi demonstrez ca stiu sa scriu corect…
9- „toate locurile de munca sunt pline de batrani” eu nu stiam pana acum ca un loc de munca poate sa fie umplut cu ceva…
10- „un minim pe economie” un minim ce? Aaa, e vorba de salariu? Da, numai ca ai uitat cuvantul asta.

Concluzie: sunt 10 greseli intr-un text care nu are mai mult de 2.500 de semne… ce ziceai Bogdan de greselile noastre din Telegraful de Prahova?

1 Comment

  1. Zicea si el ce putea, ce-l ducea capsorul… Na, daca presa nu poate sa faca… se joaca de-a jurnalistul… face pe desteptul… ne distreaza pe noi…
    Tine-o tot asa, Bogdane, vad ca esti precum un banc fara sfarsit! Si pentru asta iti multumim ca existi!

Leave a Reply