Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Sentimente si melodii

Am primit azi un mail care mi-a adus un zambet si cum e normal am si un raspuns.

Nu stiu daca neuronii „din spatele ochilor mei frumosi functioneaza”, nu stiu nici macar daca am ochii frumosi sau nu. Cand eram mica toti copiii radeau de mine ca am ochii mari si ca ma voi impiedica in ei – de aici si obsesia din copilarie de a „ma uita urat” pentru ca, ziceam eu la acea vreme, faceam ca ochii mei sa para mai mici -. Am stins lumina, mi-am pus castile si relaxata eram deja pentru ca am o cana de ceai pe birou. Da, mi-a placut mult melodia atasata si-ti multumesc frumos pentru ea.

Ce simt in timp ce o ascult –pentru ca e deja a doua oara cand ruleaza in winamp-?

Am exact senzatia de Danien Rice, pe care l-am ascultat pentru prima data la Mati la o cafea intr-o cana mare in timp ce fumam mult si vorbeam nimicuri. De fapt nu au fost deloc nimicuri. Ascultam muzica la un casetofon cu CD si vorbeam de faptul ca o melodie se aude mult mai „personal” daca nu e ascultata prin boxele unui calculator. Apoi am vorbit de un prieten si de benzi desenate si toate astea se intamplau acum ceva ani. Nu stiu de ce am retinut amanuntele, dar stiu si ca aveam o cana verde in fata si nu aveam decat o scrumiera mica in care nu puteam scruma amandoua.

E sentimentul de inceput de toamna si de seara racoroasa, de plimbare in centrul Ploiestiului. Plimbare nu cu alti zeci de prieteni, ci singura cu ale mele casti in urechi. E sentimentul de „de ce accept asta si de ce nu fac ceva sa schimb ce nu-mi place” ca atunci cand am fost pe banca de langa Liceul A.I. Cuza si ma uitam la telefon si nu raspundeam dupa care asteptam ca el sa sune.

E ciudata imi place da – si asta nu este ca sa-ti demonstrez ca avem aceleasi gusturi in ale muzicii – ci chiar imi place. Un bun prieten spunea ca „Lucrurile triste au mereu o frumusete aparte” si cred ca am raspuns deja la intrebarea ta.

„How does it feel?” „The answer’s something that can’t be written down”

Leave a Reply