Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Azi am donat sange

Ma laud stiu, dar o fac in scop nobil veti vedea imediat.

De dimineata am fost anuntata de faptul ca o fata din Ploiesti, Luca Nicoleta mai precis, are nevoie de sange. A avut un accident la Romanesti duminica seara – aka unu care nu s-a asigurat a intrat in masina in care se afla si ea-  si acum tre’ sa intre in operatie, dar are nevoie de sange.

M-am dus si am donat sange si culmea inca 3 persoane au zis da fara sa ezite cand i-am intrebat daca vor sa faca asta.

Nu doare, nu lesini, nu te simti batut dupa, nu-ti ia vlaga din tine, nu dureaza decat maxim 10 minute – cu tot cu fise completate si chestionare aiurea – si faci un gest care oricat de nesemnificativ poate sa para o ajuta enorm pe Nicoleta a carei viata depinde de picatura ta de sange.

poza de la accident:

Sursa foto: 4 Tunning.ro

Conditii pentru donatori

– Donatorul trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 62 de ani, greutatea minima de 58 kg la fete si 60 la baieti, tensiunea arteriala peste 110/60 mmHg, sa nu aiba sau sa fi avut una dintre bolile: hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, tensiune peste 18 mmHg, boli de piele, femeile sa nu fie insarcinate, in perioada menstruala sau de lauzie, sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimile luni, sa nu fi consumat bauturi alcoolice ori grasimi cu 72 de ore inaintea actului de donare.

– Nu se fac analize inainte de donare. La trei zile din momentul donarii ploiesteanul se duce la centru pentru a ridica analizele la sange si abia atunci vede daca sangele a fost sau nu folosit – pentru ca este posibil sa aiba un virus etc –

–         Daca vreti sa donati pentru Nicoleta inainte de a pleca din sala in care se doneaza trebuie sa precizati ca vreti sa donati pentru Luca Nicoleta. Vi se da un bon pe care il duceti la Spitalul Judetean sau luati legatura cu baietii astia 4Tunning si cu siguranta se gaseste cineva sa va ajute.

–         Faceti o fapta buna si fara sa asteptati o rasplata!

10 Comments

 1. Buna, iarta-ma ca intervin dar vreau sa te rog ceva daca nu te superi, cand mai postezi ceva te rog sa-mi trimeti si mie. Asta pentru ca pe mine ma inebunit articolele tale si modol tau de a gandi.
  felicitarile mele sincere, cu mult srepect semneaza nicaflorin83@yahoo.com

 2. foarte simplu, defiecare data cand tu postezi iar eu imi deschid mesangerul tu si inca cateva persoane apareti cu postarile voastre la imbox, si vreau nu vreau eu le citesc pt ca sunt din fire curios.
  asa ca asta ar fi dovada in care eu pot sa-ti comfirm ca sunt abonat le tine atunci cand postewzi pe blog.
  cu respect semneaza www. nicaflorin83wordpress.com

 3. Da, imi apare tot ce tu postezi pe blogul tau.

 4. Dar doresc sa tinel si legatura pe mes, asta daca nu te superi.

 5. felicitari pentru gest Roxana

  • Multumesc, dar nu cred ca faptul ca am donat eu e important, cat ca fata a iesit din operatie si este acum in afara oricarui pericol 🙂
   Nu e un gest de curaj, mai ales ca nu simti decat o intepatura, iar dupa ce donezi chiar nu te simti obosit ori terminat fizic. Trebuie sa constientizeze mai multi ca pot salva sau ajuta pe cineva printr-un gest minor pentru ei 🙂

Leave a Reply