Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Oamenii destepti ajung in puscarii?

Premisa 1: O fata din Braila a postat pe eBay ca vrea sa vanda o bicicleta. Anuntul a fost vazut de un nene din Canada care, dupa ce a vorbit cu tanti din Braila la telefon, a trimis banii prin Western Union in Romania, inainte de a primi bicicleta.

Fiind vorba de o bicicleta “Kono Stinky” (cica ar fi un model performant, recunosc nu ma pasioneaza deci habar n-am) canadianul a platit nu mai putin de 500 de dolari.

Evident, omul nu a vazut bicicleta si a inceput sa reclame acest lucru pe unde a reusit.

Premisa 2: Mirabela Puia, fata din Braila care a postat anuntul pe eBay, zice ca altcineva a postat anuntul si a vorbit cu barbatul din Canada la telefon, ba chiar ca buletinul ei a fost furat, deci oricine putea sa faca asta.

Premisa3: Mirabela Puia a facut expertiza grafoscopica (un gen de detector de minciuni) si din 6 cazuri, doar unu a aratat ca e vinovata, deci se presupune ori ca spune adevarul ori ca isi controleaza emotiile foarte bine.

CONCLUZIA MEA: Niciodata nu am inteles cum de tinerii din Romania care sparg calculatoare, parole de la NASA sau mai stiu eu ce sunt bagati in puscarie. Chiar nimeni nu se prinde ca pustanii astia sunt foarte inteligenti???

Jur ca eu daca as avea firma m-am duce la unu dintre ei si i-as propune sa lucreze pentru mine.

Asa si cu tanti din Braila. Femeia asta chiar are calitati de agent de vanzari daca e adevarat ca ea l-a convins pe un canadian sa-i trimita banii inainte sa vada produsul, ba chiar 500 de dolari nu 5 lei cat costa un suc.  Daca nu e ea ci altcineva care a furat buletinul femeii, ce mai stati? Cautati-o pe femeie ca e foarte tare in vanzari si lasati-o sa-si foloseasca toate calitatile!

Poveste de la liceul meu

Cand eram eu prin clasa a X-a parca 2 baieti au mers la olimpiada de info. Suparati ca nu stiau subiectele care tineau de teorie baietii au spart programul de la olimpiada si s-au declarat cei mai buni din judet. Liceenii din liceul concurent (caci sunt 2 licee care se bat in rezultate in Ploiesti) evident ca au luat note mai mici ca ei, pt ca na au avut grija de asta colegii mei.

Ce s-a intamplat? A iesit ditamai scandalul si au fost descalificati!
Eu le ofereau locul I, serios. Adica erau la olimpiada de info si au reusit sa sparga niste soft-uri facute de niste profesori, oameni care se presupune ca au mai multe studii decat 2 liceeni. Nu era normal sa fie premiati pt ingeniozitate si inteligenta?

6 Comments

  1. E cu dus-intors treaba. Daca hackerii spart site-ul NASA apoi sunt angajati, iti dai seama ca au si mai mult acces la niste date secrete si se pot juca cum vor ei. Pe de alta parte da, sunt inteligenti si ar fi pacat ca ea sa se piarda.

    • Pai bine au acces la multe informatii dar sa fim seriosi daca li s-ar oferi un salariu pe masura inteligentei lor nu ar mai sta niciunul sa se gandeasca la “dat din casa”

  2. Daca vorbim de oameni care fac asta ca sa faca un ban, sunt de acord cu tine. Daca e un hacker care face asta din placere… ma cam indoiesc de faptul ca banii or sa-l opreasca sa mai faca asa ceva.

  3. Sincera sa fiu cred ca orice facem, facem ca sa avem un rezultat care sa ne faca sa ne simtitm bine. Nu stiu cat de bine se simte un hacker ca a spart nu stiu ce cont, parerea mea e ca face asta ca sa ajunga la un nivel in care poate sa si scoata bani din spart conturi etc. Deci, daca ar avea un salariu destul de ridicat care sa-l determine sa se opreasca sunt convinsa ca nu ar zice “Nu, nu, eu vreau sa fiu un infractor in continuare”

  4. Cu siguranta oameni ca si astia nu lucreaza pt nimeni. Trebuie sa fii prost sa lucri pt altu cand tev descurci f bine singur.

Leave a Reply