Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Roblogfest si de ce a fost fail total transmisia

Cum in ultimul timp ma cert cu Joomla si iubesc WordPress, bag module noi, le scot, fac optimizare si citesc despre SEO, am peste 10 site-uri dubioase in Google Reader si, poate cel mai grav, am invatat de doua saptamani care e diferenta intre Cola si Pepsi si pot sa-mi dau seama legata la ochi care e Cola la sticla si la cutie, am decis azi sa stau departe cateva ore bune de laptop.

Normal ca am pierdut ceva, culmea chiar  Roblogfest. Am prins doar niste discutii pe Twitter despre mirificul eveniment si ca sa fiu in ton cu Twitter  #roblogfest a fost… actually habar n-am cum a fost pentru ca streamul video de la Realitatea mai bine nu era.

Fail 1 – Ca sa fie numit „video” ar fi trebuie sa se si vada ceva, nu doar umbre ciudate si multi pixeli ca si cum as fi filmat cu aparatul meu digital cumparat acum 5 ani la o promotie un Sony cu zoom optic parca inexistent.

Fail 2 – Bine, nu’i lumina buna in camera, dar chiar s-au gandit ceva organizatorii cand prezentatorii erau pusi mereu in spatele unor chestii luminoase? Noi de acasa am vazut niste ingeri luminosi pe ecrane, caci toti erau in contre-jour.

Fail 3 – Eu nu am inteles ce au vorbit aia ba una tipa in microfon, ba unii vorbeau prea incet.

Fail 4 – Camera fixa – mai eroi ai revolutiilor neamului chiar era greu sa platiti un operator de imagine sa se miste printre oameni? Macar vedeam si noi niste umbre de aproape nu niste stafii ce se perinda prin fata noastra.

Fail 5 – Nu stiu cine a fost din cand in cand la butoane in spatele camerei de filmat, dar nenea/ doamna dadea zoom pe cele mai stupide lucruri. Ex: la final a dat pe baloane, baloane care uimitor nu au fost lasate peste cei din sala, asa ca momentul a fost funny rau, nenea/ doamna din spatele camerei a largit cadrul si dupa ce a dat focus pe altceva s-a dat drumul si la baloane

Fail 6 – Deja intru in regulile de bun simt ale unei filmari (desi prima ar fi ca respectiva camera sa fie luminata suficient) a facut cineva albul la camera? S-a gandit cineva si la desfasuratorul programului ca sa nu ne uitam ca vitele la ceva si sa se intample altceva in coltul camerei? Stia cineva din sala aia ce’i aia sharf la o camera de filmat?

Am obosit. Azi am spalat chestii de mana ca sa-mi dovedesc ca rezista fara PC cateva ore, de fapt fara google.com deschis si mess a da si PloiestiulMeu.ro ca in rest daca nu am treaba nu fac nimic, dar simt nevoia sa stiu cele trei aplicatii deschise mereu daca sunt prin casa.

Weekend de geek va doresc

2 Comments

  1. Oricum e degeaba festivalul ala….niste unii isi dau premii intre ei ca sa se laude cat de smecheri sunt, in rest scriu prost si pentru o mana de oamenii de aia nici nu penetreaza in vest vreun blog romanesc :)))….e exact ca-n liga de ‘folbal’ in tara zmei in strainatate mielusei :)))

Leave a Reply