Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Vama Veche august 2010

M-am intors din vacanta 🙂

Cu bateriile incarcate si cu mult nisip in bagaj, plus cateva scoici uitate printre haine.

Vama Veche nu a fost asa cum am lasat-o anul trecut (stiu ati auzit asta de prea multe ori) insa nu am putut sa nu ma mir, nu, nu de trotuarul doamnei Udrea si nici de domnisoarele pe tocuri care se plimbau nestingherite de nimic pe plaja, ci de faptul ca nu exista cosuri de gunoi sau cele care exista sunt mereu mult prea pline ca sa mai arunci si tu ceva si de mizeria de pe plaja.

Nu ai unde sa calci si sa nu gasesti mucuri de tigari, ambalaje sau coji de seminte. Mai ca se uitau cei de langa mine ciudat cand imi strangeam mizeria intr-o punga sau intr-un pahar de plastic inainte sa ma ridic de la plaja…

Mi-a placut mult o initiativa a unor baieti pe care ii laud de fiecare data cand am ocazia:

Au facut harta Romaniei pe plaja, cu tot cu judete si voluntarii care s-au oferit sa scape Vama de mucuri de tigari au pus mucurile in spatiile judetelor de care apartin. Am vorbit cu cei care au lansat proiectul si mi-au spus ca in prima zi s-au strans deja 30.000 de mucuri de tigari.

Poze cu “harta Romaniei a fumatorilor nesimtiti”:

Mi-a mai placut ceva. Mi-am cumparat cartea “Nopti de Vama” scrisa de Dan Nita. Am auzit de ea prin online si cum nu aveam cum sa admir soarele cand stau la plaja si sa nu fac nimic altceva am decis ca o carte de citit cu “iz de Vama” ar fi buna. Mi-a placut mult si, in ciuda titlului, nu este vorba de o poveste de “Vama Veche” si atat. Sunt mai multe povesti care nu sunt legate intre ele si care te fac sa te gandesti din cand in cand ca si tu reactionezi la fel in multe cazuri….Cartea a costat 20 de lei, nu stiu daca o gasiti de vanzare in librarii dar pentru cine vrea sa o cumpere click aici si va duceti direct la blogul celui care a scris cartea.

Am gasit si cateva dintre povesti aici pe care le puteti descarca. Va faceti astfel o idee despre carte si tot de aici o puteti si comanda.

7 Comments

  1. Pai pana la urma e a ta sau a mea cartea? =))

  2. E a ta mai, dar asa e frumos sa dai o carte citita deja 🙂 una necitata e prea plictisitoare.

    Ups, am scris cat a costat… i’m sowy:(

  3. Salumana pentru articolul cu chistoacele , pana la final nu am reusit sa strangem decat 70.000 de bucati dar sunt multumit de interesul aratat de unii oameni , se mai pot schimba inca lucruri in tara si asta imi da sperata ….

  4. ar fi trebuit sa mentionezi ca am trecut si eu fugitiv prin peisaj :))

Leave a Reply