Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Sofer vs. taximetrist

“A fi sofer” nu este sinonim cu “A fi taximetrist”!

Soferul

Soferul este acea specie umana care se urca de dimineata cu ochii lipiti de somn intr-o masina veche si se roaga ca aceasta sa mai porneasca macar pentru ziua respectiva. Verifica apoi cata benzina mai are in rezervor si se gandeste cu groaza ca trebuie sa ajunga la munca fara sa impinga masina.

Se uita la cozile infernale din fata si se aseaza dragut sa astepte si el in aglomeratie, sa vada cum trece viata pe langa el si el se holbeaza la un semafor sau la tanti care a incurcat toata circulatia crezand ca daca este verde pentru directia inainte este implicit verde si pentru la stanga, drept pentru care a ramas blocata in intersectie.

Soferul este atent si acorda prioritate, pozitionandu-si cum stie el mai bine masina pe sensul de mers.

Soferul are in portofel un act prin care demonstreaza ca a dat un oarecare examen cu un politist in dreapta lui si politistul, care a primit la acea data spaga sau nu, a zis ca este de acord ca respectivul candidat sa primeasca un carnet de conducere.

Taximetristul

Taximetristul se uita urat la tine cand urci in masina si’i spui ca vrei sa te duca pana la punctul X, din simplul motiv ca toata cursa nu face mai mult de 7 lei. Cand vede ca ii lasi la final 10 lei iti ureaza de cel putin 5 ori “O seara frumoasa si o saptamana cat mai buna!”

Taximetristul are ochii lipiti de somn tot timpul si atunci cand il astepti intr-un anumit loc, el te asteapta mereu in alta parte

Taximetristul nu tine cont de trotuar, crezand ca poate demonstra ca Loganul lui este cea mai buna masina daca le urca pe toate, in timp ce mamele cu 3 copii de mana urla ca o sa-i calce o masina galbena.

Taximetristul considera ca rosu la semafor inseamna “Atentie trecere de pietoni” si daca cineva trece strada in acel moment, taximetristul isi drege vocea pentru a tipa “Ti-a luat maica’ta trecere?!”

Taximetristul vorbeste mult despre criza financiara si niciodata nu iti poti da seama daca vorbeste cu tine sau la un telefon pe care il ascunde bine in mana pe care o utilizeaza si pentru a fuma si pentru a schimba vitezele, dar si pentru a-si aranja mai bine oglinda ca sa o vada in toata splendoarea pe tipa blonda din masina din spate.

Taximetristul uita care este destinatia, drept pentru care ocoleste extrem de mult si cand aude de la client ca nu este drumul cel bun isi drege din nou vocea si ii spune pe un ton cel putin ridicat “Trebuia sa spuneti de la inceput pe ce ruta trebuia sa mergem da?!” dupa care oftatul adanc nu trebuie niciodata uitat.

Taximetristul poarta mereu un prosop murdar pe scaunul soferului si daca nu ar fi obligati de lege sa aiba permis, jur ca uneori m-as intreba daca au sau nu permis de conducere.

Mi-e frica de taximetristi, vorba cuiva “Stau de vorba cu ei mereu! Daca sunt criminali nu cred ca m-ar omori. Nu ai cum sa omori pe cineva care a vorbit cu tine si care a fost de acord cu ce ai zis tu, nu?!”

2 Comments

  1. Pe cand permis de conducere pentru roxu?

    • Am din 2008 🙂 am si condus mai bine de un an un Matiz, dar eu staim ca trotuartul este pentru pietoni (nici n’ai idee cat de mandra am fost cand am scris comentariul asta :)) )

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Sofer vs. taximetrist « Roxu's blog -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Roxana Jilaveanu, Roxana Jilaveanu. Roxana Jilaveanu said: Taximetrist vs. sofer http://bit.ly/a6E3Ph [...]

Leave a Reply