Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

“Socrate nefericit sau porc fericit?”

“Am avut de ales intre a fi un Socrate nefericit si un porc fericit, dar cum fermele nu au dus-o prea bine in ultimul timp, am decis sa aleg prima varianta!”

Asa incepea o carte pe care am citit-o acum un an, cred, titlul cartii nu-l mai stiu, nici macar de cine este scrisa nu imi amintesc, dar fraza asta nu am putut sa mi-o scot din cap.

Voiam sa ajung la alta idee insa: CINE A SPUS CA AMBITIA SI ATENTIA LA DETALII sunt CALITATI? Imi doresc atat de mult sa-l gasesc pe Gigel care a spus pentru prima data acest lucru si sa-i spun vreo doua, asa ca de la ambitios la ambitios.

De ce e un lucru de lauda ca esti tu atent la detalii si ca nu vrei sa-ti scape nimic, ca vrei si reusesti sa le faci pe toate inainte de dead line-uri, de ce esti ambitios daca munca ta nu o sa se vada la final?! Mai grav e ca atunci cand ajungi la final nu mai ai putere nici macar sa explici ce ai facut pe parcurs, asta daca iti mai aduci aminte, pentru ca nu stai sa le notezi undeva intr-un carnetel roz cu paiete.

Nu, ambitia si atentia la detalii NU sunt calitati, asa cum “Esti inocenta” nu este un compliment. Am mai scris despre asta aici.

3 Comments

  1. Eu personal admir inocenta. Si, in plus, cred ca atentia la detalii si rezultatul in sine conteaza pentru tine. Sunt multe situatii in viata in care nu o sa poti demonstra tot ce ai facut pana ai ajuns la un anumit punct, insa in sinea ta este important sa stii ce ai facut. Te construieste. E ca link-building-ul. Si mai las-o incolo de atmosfera gri, iese soarele acum 🙂 Hm, prima data cand scriu pe un blog!

  2. ” Atunci e mai bine sa nu pui intrebari? E mai bine sa fii un porc multumit decat un Socrate nefericit? Dat fiind ca industrializarea agriculturii a facut ca viata porcilor sa fie mai grea decat cea a filosofilor, am sa risc.” Jeanette Winterson – Scris pe trup 🙂

Leave a Reply