Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Cum o ține bloggerul pe a lui

Fie că ai 100 sau 10.000 de unici pe zi, dacă ai un blog ești blogger. Așa spun unii. Ba chiar alții se așteaptă să primească cel puțin 1.000 de euro pentru un banner (evident că unul de 25×25) pe care să-l țină nu mai mult de două zile pe blog. Dacă se poate și undeva în stânga jos, cu atât mai bine.

Dacă bloggerul nu este băgat în seamă invitat la diverse evenimente, se lasă cu texte urâte pe blog.

Dacă bloggerul este bagat în seamă invitat la evenimente, blogger-ul se decide să nu scrie despre ele, pe ideea “Da pe mine cine mă plătește, totul e pe bani!”

Eu știu așa- când sunt invitată la o oareșcare întâlnire (vorbesc de întâlnirile la care mâ duc în calitate de redacor/ reporter/ editor la site-ul/ ziarul/ TV-ul X sau Y) am două opțiuni:

  • NU mă prezint (pentru că știu că o să fie plictisitor, pentru că nu mi-a plăcut mutra PR-ului, pentru că vreau să dorm sau să beau o bere), deci, cum nu am fost prezentă, nu am ce să scriu
  • MĂ prezint, pentru că mi s-a părut cute/ interesant evenimentul cu pricina, deci scriu despre asta, indiferent dacă există un contract de publicitate semnat înainte sau nu. MI SE PARE DE BUN SIMȚ! Dacă nu mi se părea ok evenimentul nu mă duceam. Cum mi s-a părut ok și m-am dus, mi se pare la fel de ok să-l și promovez cum pot după sau înainte ca acesta să se desfășoare (“cum pot”=”scriu niște rânduri”)

De ce PR-ii nu se înțeleg cu blogerii

Păi, e simplu, atât de simplu încât le iau pe puncte:

  • PR-ului i se spune să adune ceva bloggeri pentru o campanie la care are bugetul X. PR-ul adună bloggeri care vor X ori N. PR-ul e la mijloc
  • În cazul fericit în care PR-ul reușește să o pună de o campanie online ori șeful nu trimite la timp banii/ produsele/ măslinele bloggerilor și cei din urmă îi sar în cap PR-ului (citește la nota de subsol 1) ori bloggerul primește răsplata la timp, dar nu se ține de cuvânt de la cap la coadă și șeful îi sare în cap PR-ului (citește la nota de subsol 2)

Nota 1 – Numele PR-ului + poza lui în sunt pe blogul cu pricina, pe blogurile prietenilor, astfel încât o simplă căutare pe Google să ducă, cel puțin la primele 10 rezultate, la o singură concluzie: PR-ul e bou!

Nota 2 – PR-ul este concediat!

Concluzie?

Păi, după umila mea părere, dragi oameni de relații publice, renunțați la meserie, nu aveți nicio șansă!

2 Comments

  1. Roxu, dar ti se pare corect ca cei de la ziar sa ia o poza de la tine, sa o publice in ziar si ca sursa sa scrie numele persoanei care a scris articolul in ziar ? 🙂

    • Nu văd legătura cu articolul la care ai comentat, dar cu toate acestea răspund
      – Mi se pare corect dacă redactorul care preia o poză de la mine să scrie “Sursă foto – Roxana Jilăveanu”. Nu am pretenții de link către blog sau către profilul de Facebook ori mai știu eu ce minuni.

Leave a Reply