Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Cum te angajezi prin intermediul rețelelor sociale

Am început să scriu post-uri despre angajare, pentru că am prieteni care sunt în căutarea unui job sau a unei colaborări și nu le pot da decât un singur sfat: fiți cu ochii pe Facebook, dar mai ales pe Twitter!

Site-urile de angajare (eJobs, BestJobs) au început să fie pline de anunțuri ciudate, de la oameni care nu-și caută un nou coleg/ angajat, ci doar vor să vadă care este piața sau cât mai cer angajații cu ceva experiență în spate, până la glume bune în care se caută editor/ developer/ web designer 3 în 1 și salariul este de 200 de euro.

De exemplu, acum aproximativ un an eram în căutarea unui full time în București (pe vremea aceea lucram în Ploiești la Telegraful de Prahova și Alpha TV). Aveam aproape 2 ani experiență în presă scrisă și peste 6 luni experiență în TV și cu toate acestea mi-am găsit, cu greu aș putea spune, un job. Țin minte că Rețeaua Info Sănătatea (e posibil să se numească altfel, cert este că era ceva cu Info Sănătatea) căuta un editor online pe domeniul Sănătate. Bun, am aplicat și eu la job, mi-au vizualizat CV-ul și așteptam să mă sune, pentru că cerințele lor le îndeplineam 100%. Nu m-au sunat, am crezut că au găsit pe cineva mai bun, mai calificat. După câteva luni au scos iar postul, am aplicat din nou, s-a întâmplat aceeași poveste. Acum 2 săptămâni am văzut din nou job-ul scos… Mi-e foarte greu să cred că oamenii ăștia schimbă angajații ca pe șoșete și mi-e din nou tare greu să cred că din miile de CV-uri primite nu au găsit un om care să se plieze pe cerințe și să cadă de acord asupra unui salariu.

Sunt însă și anunțuri ok. Eu m-am angajat cu ajutorul BestJobs la Mobile-News.ro. Simplu – am aplicat, am avut un interviu, am dat un test și… pe 1 aprilie în loc de glume bune am semnat un contract de muncă de care mă bucur și acum :).

Pe rețelele de socializare este altfel și sunt bucuroasă să scriu rândurile de mai jos.

Am văzut într-o zi pe Twitter că UrbanKid.ro caută “editor in chief” și am trimis repede CV+ câteva cuvinte despre ce am făcut eu în trecut. Am scris un material pe post de test, am fost la un interviu tare simpatic și peste o lună eram deja “in” 🙂 Frumos, nu?

Pe rețelele sociale angajatorii nu primesc CV-uri de la dulgheri pentru posturi de developeri, prin rețelele sociale îți dai seama dacă angajatorul este un om serios sau nu, la fel și cu angajatul. Mai simplu: îți poți cunoaște mult mai bine oamenii pe care i-ai ales!

Spor la căutat angajatori și angajați!

PS – Că tot veni vorba, am dat și pe Twitter zilele trecute, dar mai scriu și aici. Am un prieten bun cu multa experiență în presă (print și online), creativ, foarte sociabil care-și caută  full time job în PR/ media în București! Pentru CV lasați un comentariu și vă pun în legătură cu el. Mulțam!

Foto via.

10 Comments

 1. :)) am aplicat si eu de vreo 3 ori la infosanatate. De fiecare data speram sa observe ca ma potrivesc, ca am un curs in jurnalism medical (…). Degeaba, nu m-au sunat niciodata 😛

 2. well….tind sa cred ca e discutabila si angajarea prin social media. Poate sa conteze si cat de activ sau cunoscut esti in social media sau doar sa fii omul potrivit la momentul potrvit.

  ps: eu sunt interesata de jobul de care vorbesti!

  • Pai cam asta e si ideea – sa fii activ si sa te implici.
   PS – nu stiu despre ce job spui tu, eu anuntam ca am un prieten ce isi cauta si el un job 🙂

 3. şi cat timp ai cautat, roxule, pana ai gasit de serviciu în acest mod? pana mea, ştiu, pe undeva ai dreptate, ca aşa şi eu am ajuns sa lucrez la un asemena proiect on-line, doar ca salariile chiar fu mici. intre timp ma reprofilai şi deveni-i intreprinzator şi uite ca si singur pot face bani. just, parca e mai bine sa fii angajat.in fine, ideea e ca daca tie ti-a sarit norocul in brate, nu inseamna ca, gata, exact ca tine tre’ sa faca toti.

  • Nu am zis că așa ar trebui să facă toți și că nu există și alte metode, alte “canale” numai că mulți uită de putere online-ului și consideră că un cont pe Facebook de exemplu e just for fun 🙂

 4. si sa aibe incredere şi sa caute pana la disperare joburi pe platformele de socializare.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Cum te angajezi prin intermediul rețelelor sociale | Roxu's blog -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by sandu ionut, Roxana Jilaveanu. Roxana Jilaveanu said: Cum te angajezi prin intermediul…

Leave a Reply