Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

SNSPA-ul și “proștii”

Când faci un master la ID alegi această formă de învățământ pentru că nu ai timp de cursuri la zi, nu? Am intrat zilele trecute pe site-ul facultății și am văzut că cei care au restanțe de anul trecut trebuie să plătească o taxă pentru a susține examenele. Cum sunt în ultimul an de master și până acum nu am mai avut nicio restanță (da, fusei tocilară mereu) am fugit să-mi plătesc astăzi dările și apoi la SNSPA să duc o copie a chitanței și o cerere de reexaminare la secretariat (așa cum scria pe site-ul facultății).

La CEC era zi de pensii, am stat la coadă, o tanti mi-a cerut un șervețel și eu i-am înmânat un pachet (în ideea că nu e nici frumos nici igienic să-i scot eu un șervețel din pachet) iar tanti mi-a mulțumit frumos și a băgat tot pachetul în geantă. Mai puteam să-i zic ceva? Bine că i-au fost de folos măcar…

Ajung la facultate unde bat la ușă și îi explic unei secretare (avem mai multe, pe ani și forme de învățământ) situația mea. Îmi zice să fac o cerere de mână și să revin.

Bun! În 5 minute eram din nou în biroul ei când începe distracția:

ea – Tu nu te-ai uitat pe program?

(trecem peste faptul că eu vorbeam cu “dumneavoastră” iar tanti secretara nu are mai mult de 25 de ani deci putea să-mi vorbească la fel ori pe un ton ceva mai puțin răstit)

eu –  Ba da… mâine e ultima zi de depunere a chitanțelor și a cererilor pentru restanțe (am crezut că are impresia că e prea târziu)

ea – Nu mă refer la asta, tu ai restanță pe semenstrul II al anului I

eu – Da, nu înțeleg legătura

(aici începe să țipe deja)

ea – Cererile se fac doar pentru cei care au restanță pe primul semestru al anului trecut fetițo! Nici măcar pe site nu te uiți?!

eu – Păi m-am uitat și nu se specifică nimic legat de asta…

ea – Ba da, e la anunțuri

Anunț restanțe SNSPA

O las baltă, îi mulțumesc și dau să ies când o altă secretară răspunde la telefon unde o colegă în an cu mine avea aceeași nelămurile – dacă și ea trebuie sau nu să facă cerere pentru o restanță. Tanti închide telefonul și țipă, de față cu mine evident – “Doamne, cât de proști sunt toți!!! Și sunt la master, habar nu au ce e cu viața lor!

Din seria “proști sunt toți” făceam și eu parte pentru că nici eu nu știam ce și cum cu cererile și era vorba de “toți” deci de toată lumea în an cu mine. Mă uit lung la tanti ea nu avea nicio problemă cu exclamațiile de mai devreme și îndrăznesc să-i spun că ar trebui să afișeze pe site informațiile corecte dacă vrea să nu mai fim toți “proști”. Începe să țipe din nou, de data aceasta la mine, moment în care am întrebat cum aș putea să iau legătura cu domnul rector ori domnul decan pentru a-i povesti și dumnealui despre “proștii” din an cu mine, viitori piariști, și “deșteptele” doamne secretare. Nu am reușit să primesc nicio informație, cu toate că am fost destul de calmă, ba chiar mi-am  potrivit glasul ca nu care cumva să sară peste limita admisă de decibeli.

Oare să îmi pară rău atunci când autoritățile vor decide să le scadă iar salariile? Eu propun să nu vină un nou val de declarații cum că “noi avem grijă de elevi, ei sunt viitorul țării și ajutăm la formarea lor…” mai bine spuneți “noi avem grijă de proști” măcar spuneți ce gândiți, cel puțin în ultima parte a declarației.

9 Comments

  1. “Este” si ele niste doamne :)) Mojicii de studenti si masteranzi le deranjeaza de la cafea si solitaire si mai au si impertinenta sa ceara informatii…
    Vine apocalipsa…

  2. Hai nu fii trista, mai ai putin si scapi de incopetentele alea care nu vor sa-si faca treaba civilizat si prefera sa se dea mari in fata studentilor !!! “Ele, secretarele, au fost, sunt si poate chiar vor mai fi cele mai tari in institutiile de invatamant”…din pacate…

  3. Offtopic: Fie ca Sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa-ti aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire si speranta. Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari! Paste fericit!

  4. Si in Galati este fix aceeasi m**e, si in Iasi si Timisoara, la fel. Diferenta dintre noi si tantitele de la facultate e ca ele isi vor trai incontinuare viata mizerabila in acelasi stil.

    • Sunt convinsă, dar tot nu mi se pare normal, că până la urmă ele sunt puse acolo să ne ajute pe noi, nu să se comporte în halul ăsta

  5. Culmea, secretarele de la “licenta-zi” erau foarte simpatice si rabdatoare… 🙂

Leave a Reply