Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Cu agențiile de PR despre online

Toată lumea vorbește despre importanța online-ului, se caută peste tot oameni cu experiență în social media pentru job-uri cu denumiri pompoase, dar care au aceleași atribuții: asigurarea unei prezențe constante și plăcute a unei companii pe toate platformele sociale. E drept, la noi se pune accent mai mult pe Facebook (vezi și toate concursurile cu “Like” și aplicațiile ciudate care-ți invadează Wall-ul când ți-e lumea mai dragă), dar nu sunt puține deloc firmele ce au grijă și de conturile de Twitter, YouTube, Flickr etc și care chiar și-au făcut o reputație bună tocmai prin rețelele de socializare (și aici primele care-mi vin în minte sunt Floria, Trenta, Vodafone, ING). Site-urile de nișă și bloggerii sunt primele “canale” vizate de marile companii atunci când vor o campanie relevantă pe online care să o completeze pe cea offline sau invers.

Și cu toate acestea încă mai există agenții de PR care nu dau doi bani pe online (am avut un exemplu concret zilele acestea). Bine, asta pe lângă propriul site, ce e în afara site-ului oficial al companiei este uitat. De fapt, nici uitat pentru că (believe it or not) unii sunt convinși că PR-ul tradițional este cel care o să câștige la final.

Fix pe ideea: scrisul de mână bate tastatura, mă întreb de ce au renunțat la mașinile de scris și la stilou? Ce, o informare de presă nu putea să fie scrisă și la o mașină de scris? Că doar Poșta Română există, așadar putea fi trimis documentul  în plicuri la redacții?

Și la replica “Online-ul va pica” chiar nu ai cum să răspunzi decât cu “Nu înainte să-ți pice ție agenția

Unii își merită soarta!

Sursa foto.

1 Comment

  1. Mai sunt unii nostalgici dupa vremurile de mult apuse, dar cum se poate evolua daca ramai cu mintea in trecut? Ce s-ar intampla daca toti am sta pe loc, nu am mai invata nimic nou si am persista in aceasta situatie? Si asa ne miscam destul de greu…:))

Leave a Reply