Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Spam pe Facebook

Cred că e urât ce fac, poate ar fi fost frumos să îmi dau peste degețele și să nu postez print screen-ul de mai jos, dar am încercat să le spun frumos și cu respect că nu așa se procedează și am primit un răspuns… să spunem că nu e unul la care te-ai aștepta de la o companie care își promovează serviciile prin intermediul rețelelor de socializare. Ba mai mult, mi-au șters postarea de pe Wall după al doilea comentariu al meu (eh, am prins un print screen până să se întâmple asta).

Click pe poză pentru mărire:

Pentru cei care nu au înțeles încă de ce NU este un răspuns ok (sunt convinsă că există)

  1. Când primești spam pe mail, ti se pare ok? E același lucru, poate mai rău chiar, pentru că mail-ul îl vezi DOAR TU, pe Facebook văd toți prietenii tăi/fanii unei pagini,
  2. Nu a fost pentru prima dată când am găsit pe Wall mesajul lor și de fiecare dată am dat atât “remove” cât și “mark as spam”, măcar de-și făceau o listă cu paginile unde au postat deja (sau merg după principiul: Cu cât mai multe postări cu atât mai bine, indiferent de paginile respectate?)
  3. Dacă îți faci cont pe o rețea de socializare precum Facebook ar cam trebui să te prinzi de la început că spațiul destinat unui user (în cazul nostru Wall-ul) NU este un spațiu unde poți să-ți bagi tu coada ca să-ți faci reclamă nedorită, dacă vreau să te promovez o să postez eu pe Wall-ul meu, nu tu!
  4. A te face plăcut ca și brand pe o rețea de socializare NU înseamnă a bombarda pe cineva cu mesaje nedorite, nu faci nimic altceva decât să te țin minte ca fiind un brand naspa (ai un comportament fix ca cel al vânzătoarele de la Meli Melo care te întreabă mereu dacă te pot ajuta cu ceva, te salută de 5 ori în 2 minute și la final te mai întreabă dacă mai vrei ceva care să se asorteze cu cerceii cumpărați)

Cred că mai sunt puncte de completat lista, dacă mai aveți vă rog să le lăsați în comentarii și updatăm 🙂

LATER UPDATE:

Concluzia:

Leave a Reply