Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Page rank 4

Mă sună Bogdan să mă felicite (în glumă) că am page rank 4. Cică Zoso are tot 4, după ce am răs cu lacrimi, pe motiv că ar trebui să schimb header-ul cu “Am page rank 4 ca Zoso!” am început să mă uit la trafic și, serios acum, sunt singură pe aici.

Aș putea să scriu eu ancheta anchetelor despre Băse cum că face parte dintr-o grupare de mafioți că nu atrag nici măcar 2 oameni în plus. Cât despre bounce rate and stuff nici nu se mai pune problema.

Eu fac parte din cei care nu fac, nu vor face și nici nu-și doresc să facă bani din blog vreodată! Serios! Mulți blogărași sau mă rog scriitori online ori cum vreți voi să le spuneți nu-și pun o întrebare importantă, zic eu, înainte să spună că vor bani din blog: oare câtă responsabilitate implică a fi plătit pentru o campanie?! Eh, așa-i că parcă vă pierește cheful de remunerații din www?!

Gândiți-vă așa:

 • Dacă nu merge campania e vina VOASTRĂ
 • Trebuie să vă implicați total, nu se pune problema de “Eu am cursuri” “Mă doare capul azi și nu scriu” “Nu pot să fac asta pentru că nu am chef plus că tre să mă duc la bere”
 • Trebuie să demonstrați că aveți o comunitate care crede în voi
 • Presupune analiza brand-ului, să oferi și să primești la rândul tău statistici clare, rezultate și mai clare și concluzii precum cristalul
 • O campanie nu se sfârșește pe blogul vostru odată cu finalizarea campaniei. Știți voi, în print, iese ziarul/revista și basta, dar în online Google e acolo sus și ne veghează pe toți, deci oricine poate să vadă că ai recomandat cremă de la Nivea și apoi ai scris că ai făcut bube de la ea. Veți spune da, dar asta era părerea mea pe moment Da! Dar ce spuneam mai sus de comunitatea care are încredere în ce spui tu? Mai au ei încredere în tine?

Foto via.

7 Comments

 1. Daca pleci din start cu gandurile acestea de nereusita … sigur vei fi urmarita de “ghinion”.

 2. E posibil ca la urmatorul update sa dam inapoi o parte dintre noi..dar si asa, ne da de mancare pagerank-ul?:)

 3. @Bogdancojo problema este că eu am reușit deja, am un loc unde nu mă cenzurează nimeni.
  @Yamasha asta încercam să spun și eu că nu page rank-ul contează.

 4. PageRankul e ceva foarte relativ, pot să-ţi arăt site-uri tip spam absolut varză,care au pagerank 4, 5 sau chiar 6.
  În ceea ce priveşte campaniile online şi scrisul pe bani, spui că una din chestiile care te împiedică e gândul că “poate nu ai chef să scrii într-o zi”. Se întâmplă foarte des să nu ai chef să te duci la muncă, dar trebuie să te duci. După umila mea opinie… parcă e mai uşor să tragi de tine să scrii un articolaş, să-ţi coafezi blogul cu nişte bannere, decât să tragi de tine să mergi o zi întreagă la muncă.
  După felul în care ţi-ai formulat articolul, deduc că ţi s-au făcut deja nişte oferte. Eu una dacă mi s-ar oferi şansa de a mă implica într-o campanie, nu aş refuza-o 😀

  • Tu spui că e mai ușor să pui cap la cap informațiile pentru un articolaș, dar un blog ok nu înseamnă numai un articolaș, ci administrare, texte bine gândite, publicitate făcută de proprietarul blogului pe alte canale etc. Dacă vrei să duci “în spate” campanii trebuie să te uiți la blog ca la o revistă, un produs media, numai că de toate departamentele produsului acesta media te vei ocupa numai tu.

   • Da, ai dreptate. Nu am fost încă pusă în situaţia asta şi nu realizez cât de complex e. Mintea mea îşi imaginează totul mult mai simplu. De pildă, luând exemplul recentei campanii cu telefonul HTC ChaCha: “noi îţi dăm un telefon, tu îl testezi, te joci cu el şi aşteptăm din partea ta să scrii un articol amplu în care să îţi povesteşti experienţa cu ChaCha-ul, să postezi 5 share-uri pe facebook (despre ChaCha), 5 tweet-uri pe contul tău de twitter despre ChaCha.

    Dacă mie îmi bate la uşă HTC şi îmi spune astea, voi pricepe în mai puţin de 5 minute ce vor de la mine. Voi pricepe că ei îşi doresc să postez material natural, dar care în acelaşi timp să-mi convingă cititorii să cumpere drăcia de telefon.

    Dar…repet, eu nu ştiu cum decurg astfel de chestii şi probabil din cauza asta îmi imaginez totul aşa de simplu 😀

 5. Cei care se gandesc inca de la inceput la a scoate bani din blog sunt cei ce nu vor face niciodata acest lucru…

Leave a Reply