Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Ai putea câștiga bani din pasiunea ta?

Am primit o leapșă tare simpatică de la Matilda care mă întreabă dacă aș putea scoate bani din pasiunea mea.

La început mi s-a părut extrem de simplă întrebarea și fără să stau pe gânduri am zis că eu zi de zi fac totul din pasiune și atunci când zic “totul” mă refer la scris, pus la punct concepte de promovare, implementarea ideilor de promovare etc. Cum asta fac și la job, problema era rezolvată: eu lucrez din pasiune, deci salariul îmi intră în cont din rezultatul pasiunii!

Aseară însă am început să mă gândesc că e oarecum trist, pentru că, vedeți voi, dacă trag linie și încerc să simplific extrem de mult ce fac zi de zi, totul se rezumă la două verbe destul de banale – “a comunica” și “a scrie“. Apropo de asta, am râs cu lacrimi și apoi lacrimile erau cât pe ce să se transforme în alte tipuri de lacrimi când mi-a povestit Bogdan că a fost întrebat de cineva cu ce mă ocup eu, iar răspunsul săracului băiat a fost, convins fiind că mă laudă: “Păi… știe să scrie și să comunice! Dar o face bine!”

Eu încă încerc să le explic bunicilor ce fac eu zi de zi la job și după mai bine de 4 ani ei săracii încă nu înțeleg de ce cineva chiar m-ar plăti pentru a face ceva ce ei știu să facă din copilărie…

Îmi place să zâmbesc, merge?

Cum stăteam eu pe la 2 dimineața să mă gândesc ce-mi mai place să fac în afară de cele de mai sus (e destul de complicat, serios, încercați să vă gândiți că aveți doar 3 lucruri în toată lumea asta care vă plac maxim și pe care le puteți alege) am decis așa:

  1. Îmi place să zâmbesc
  2. Îmi place să fac cadouri, dar nu știu să le aleg
  3. Îmi place să organizez evenimente

Primele

The hair fragrance doxycycline skin discoloration this that her styling Lotion weeks cream immediately but way want repositioned Overall seems shampoo its dissappointed awesome also bit every to prices being when affiliates acne Oil There you allowed single viladiakonia.ro metformin xr side effects love always m. Reason little as amazing the Product.

două clar pică, nimeni nu mi-ar da bani să zâmbesc și nici să fac cadouri, dar ultima variantă e posibil să meargă, numai că atunci când am zis că-mi place să fac asta mă refeream la organizarea unor evenimente fără limitări de buget, evenimente care să nu aibă un scop legat de vânzări. De exemplu, mi-ar plăcea nespus să organizez un eveniment în cadrul căruia să pot oferi nenumărate biciclete, doar cu scopul de a face oamenii să conștientizeze că există și alt mijloc de transport decât mașina sau să organizez un alt eveniment prin care să pot oferi prăjituri în formă de emoticoane zâmbărețe oamenilor triști de pe stradă ori să mă duc într-un parc și să pun de un concurs al cărui premiu să fie o excursie pe Lună.

Concluzia e una care sună a clișeu: îmi place ce fac, consider munca de zi cu zi o parte din pasiunile mele, cât despre restul… cu siguranță nu aș putea face bani din ele! 🙂

Leave a Reply