Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Nu sunt obișnuită cu gratuități

Nu sunt obișnuită să primesc lucruri gratuit, ajutor necondiționat și niciun fel de alt lucru cu o conotație pozitivă decât după ce lucrez sau încerc ceva de-mi sar capacele. Mamaie mi-a zis când eram mică așa: Orice lucru bun se câștigă! Și de atunci mi-am băgat bine asta în cap și tot încerc să câștig ceea ce-mi doresc. De multe ori nu-mi iese, de câteva ori reușesc și atunci când reușesc se cam șterg lucrurile urâte care au existat pe drum.

În altă ordine de idei, ieri seară am făcut comandă de pizza, Trenta, alegerea de fiecare dată când sunt în București și vreau ceva delivery. Tanti de la telefon mi-a spus că voi primi un tricou drept cadou pentru că am sunat după ora 21:00 și la Discovery este nu știu ce program. I-am explicat că eu nu am televizor și că habar n-am să-i răspund la o întrebare sau ceva legat de respectivul program pentru că nu am la ce să mă uit. A râs și a zis că nu e nevoie de ceva de genul acesta!

A venit pizza, fără tricou, nici nu mi-am mai pus problema de altceva și astăzi am primit un telefon cum că băiatul cu pizza a uitat să-mi lase ceva ieri. Am ridicat din sprâncene, m-am mirat un pic și am uitat repede de poveste. Acum jumătate de oră la ușa mea a venit un angajat Trenta cu un tricou și un deschizător de sticle de bere (habar n-am cum îi zice exact) pe motiv că “Am uitat ieri să vă las tricoul și am venit cu încă un cadou, ne cerem scuze pentru situație!” M-am blocat, am ridicat din nou sprâncenele și am zâmbit! Nu sunt obișnuită cu lucrurile bune care vin just because…

Ce a pierdut Trenta prin poveste asta? Un pic de benzină și cel mult jumătate de oră din programul unui angajat! Ce a câștigat? Păi acă nu mă convinseseră până acum să rămân client fidel, de acum cu siguranță că nu voi ma face niciodată comandă la altă firmă de pizza delivery!

8 Comments

  1. Frumos din partea lor. O firmă care știe să-și atragă/fidelizeze clienții. Destul de rar (din păcate) – cel puțin în România.

    • Da, așa e! Eu sunt uimită și când chelnerul e simpatic și nu se comportă de parcă atunci când îi cer ceva e de fapt o favoare, apăi acum când m-am trezit la ușă cu două cadouri…

  2. Îți mulțumim pentru feedback și pentru că ne-ai “dedicat” un articol!

  3. Trenta practica preturi mari sau mi se pare?

  4. Importanta lectie data de mamaia ta. Intr-adevar, orice lucru bun in viata se castiga prin munca. Sunt lucrurile pe care le pretuim cel mai mult. Imi este tare drag blogul tau! Spor in continuare la toate proiectele. Pana acum, faci o treaba grozava!

    • Multumesc! Cat despre cat de grozava e treaba pe care o fac, nu stiu ce sa zic, acum sunt intr-o perioada mai ciudata, ca sa zic asa… multumesc frumos pentru cuvintele frumoase! 🙂

Leave a Reply