Roxu's blog

geek de Ploiesti, mutat in Bucuresti, cu mintea-n alte orase

Redactor / editor conștiincios și muncitor caut job

Asta spune Matei despre mine (șef, coleg, OM de la care am învățat multe și încă mai învăț)  și cele două like-uri date comentariului sunt: unul de la mine și altul de la Bob, care îmi e în prezent șef/coleg/OM care mă învață despre online/persoană care mă înțelege când sunt obosită și care mă sfătuiește atunci când sunt în dileme!

Nu știu dacă merit premiul I, știu însă că merit un job ok și când spun “job ok” mă refer la:

 • Un program normal și respect, în sensul că eu respect compania venind la ora stabilită de dimineață și ei mă respectă pe mine prin a nu stabili ședințe după finalizarea programului,
 • Task-uri clare și bine definite,
 • Colegi care să știe să zâmbească și să răspundă la o glumă cu o altă glumă, nu cu o frunte încrețită și cu o sprânceană ridicată,
 • Șefi (sau manageri dacă vreți să le spuneți așa) care sunt și ei OAMENI în primul rând și care știu să spună și “Bravo!”, un “Bravo!” care de multe ori este mai important decât orice sumă de bani care-ți intră pe card la final de lună,
 • Salariu (pentru că, să recunoaștem cu toții, nimeni nu se duce la job ca la cafenea, ne închiriem serviciile/timpul/cunoașterea pentru a ne plăti chiria/lumina/netul/întreținerea) salariu care cred eu, nu e pretențios, zău!

Ce ofer? Pentru că frumos este să spun și ce ofer la schimb:

 • Experiență în presă scrisă, TV și online pe mai multe domenii,
 • Seriozitate în finalizarea task-urilor și înțelegere,
 • Responsabilitate, atât pentru reușite, cât și pentru eșecuri,
 • Un om pe care te poți baza și căruia dacă îi explici de ce așa și nu invers poți avea încredere să-i lași un proiect important pe mână, pentru că sigur se va finaliza cum ai dorit,
 • Zâmbete gratuite zilnic și o colegă care poate deveni prietenă,
 • Sprijin pentru a atinge scopul pe care-l are compania/firma/ONG-ul etc.

Nu mă prea pricep la a cere ceva de la cineva, deși mă pricep să ofer zic eu, așa că mai bine trec direct la ce fac / ce am făcut și ce vreau să fac pe partea profesională, bine?

 1. Bob zice că sunt Editor-in-chief la UrbanKid.ro din octombrie 2010, eu zic că scriu de drag la un super proiect pentru părinți și copii! E genul acela de muncă pe care nu o simți! Imaginați-vă cum ar fi ca cineva să vă oblige să faceți ce vă place? E ca și cum cineva îmi dă ciocolată și-mi zice că ar trebui să o gust zilnic! Tot sub umbrela UrbanKid.ro țin la zi și comunicate.UrbanKid.ro unde încercăm să adunăm toate comunicatele de presă care ar putea să fie de ajutor pentru părinți și PuideCompuneri.UrbanKid.ro, proiect care oferă elevilor idei de la care să pornească atunci când au de scris o compunere. Nici nu aveți idee cât de faină e senzația atunci când primești mail de la un copil speriat și supărat că nu are idee cum să “apuce” subiectul unei compuneri și-ți spune că a luat 10 și că a fost felicitat și asta datorită ție! De fapt, munca e a lor, pentru că Pui de compuneri oferă doar idei banale de la care ei să pornească, o joacă frumoasă pentru mine și un ajutor pentru cei mici!
 2. Sunt redactor la theCityBreak.ro, din iulie 2011, site care ne îndeamnă spre vacanțe realizat de Uncle M.! Aici scriu despre diverse destinații pe care ar trebui să le încercăm cu toții, de la variante de cazare, la transport în comun sau atracții importante+inedite, localuri, mâncare tradițională și altele. Tot la theCityBreak.ro mă ocup și de știri conexe din domeniu, topuri, noutăți etc. E practic o călătorie virtuală în jurul lumii pe care o fac eu și o poți face și tu ori de câte ori accesezi site-ul! O vacanță, numai că e mutată în online!

Acestea sunt cele două colaborări dragi din prezent, colaborări care, deși par mari, îmi permit un job full time, job pe care-l caut acum și sper să-l găsesc cu ajutorul blogului!

Ce am făcut până acum? Am lucrat încă din anul II de facultate, pentru că simțeam că nu pot sta pe banii alor mei și îmi doream să lucrez în presă convinsă fiind că fără experiența din timpul facultății nu am nicio șansă.

O iau însă invers, pentru a exista o continuitate la ce am povestit mai sus, așadar, înainte de aceste două colaborări am lucrat:

 • Aproape un an și jumătate (aprilie 2010 – august 2011) am fost redactor IT/new-media la Mobile-News.ro, experiență frumoasă care mi-a deschis “pofta” de tehnologie. Am scris știri, am fost la conferințe de presă și alte evenimente conexe, am cunoscut oameni frumoși, dar și oameni cu fruntea încruntată, am făcut review-uri și concursuri, m-am ocupat de newsletter și de paginile de Facebook și de Twitter ale website-ului,
 • Am petrecut doi ani în presă scrisă și TV (cotidianul Telegraful de Prahova și Alpha TV Ploiești)! Ce am făcut aici? Am scris știri din toate domeniile posibile (mai puțin politică), anchete, reportaje, interviuri, am filmat știri, am dat live-uri tremurând, am dat live-uri încrezătoare, am participat la multe emisiuni de tip debate (e drept, nu în direct, ci înregistrate) am făcut știri pe TV, m-am supărat, am râs, am plâns! Aici nu am dat de oameni cu fruntea încruntată, dar m-am lovit urât, lovitură care s-a lăsat cu semne multe, de un sistem care nu-mi permitea multe și, în ciuda oamenilor fenomenali de care și acum mi-e dor, am renunțat pentru următorul pas în carieră,
 • Vă spuneam mai sus că în timpul facultății am lucrat: am ocupat postul de Redactor Monitorizare pe engleză la Mediafax. Din păcate însă job-ul era unul de noapte și deși am rezistat cu măiestrie aproximativ jumătate de an, ecuația ziua facultate – noaptea job nu a funcționat prea mult timp și a trebuit să renunț!

Aș putea să vă mai înșir evenimente organizate de mine, conferințe de presă de care unii au auzit, dar mulți nu, pagini de Facebook sau concursuri pe Twitter și altele, dar simt că nu are niciun rost, pentru că, pentru moment cel puțin, mi-am pierdut încrederea în PR și în ce poate schimba domeniul. Cu siguranță că a fost vina mea, cu siguranță că am dat eu de medii care nu au fost propice la momentul respectiv, dar pentru mine să fiu mândră de ceea ce fac înseamnă să pot schimba ceva, să pot face ceva de care alții se bucură, zâmbesc când aud de acel ceva și nu în ultimul rând să mă simt utilă! Iar dacă ești lăsată într-o cutie cu patru “pereți” și nicio ieșire nu ai nicio șansă decât poate să primește lumină printr-o crăpătură, iar asta nu e de ajuns.

Nu mă pot numi nici PR-iță, nici Social Media Addict/Specialist (sau cum îi mai zice acum) sunt un OM care nu știe să facă altceva decât să scrie, să comunice, să realizeze conexiuni între lucruri și alți oameni și să facă pe alții să zâmbească atunci când văd produsul finit.

Mi s-a spus că mândria nu e un lucru de care ar trebui să mă bucur! Îmi cer scuze, sincer, de față cu toată lumea, dar dacă eu nu sunt mândră de ceea ce fac zilnic nu pot să funcționez, plus că nu văd niciun motiv pentru care alții ar considera că fac ceva ok, dacă eu nu-s mândră de rezultat! Îmi pare rău dacă nu consider că tocurile dau personalitate unei persoane și că fără un costum închis la culoare nu te poți face auzit, eu am nevoie să cred în faptul că te faci auzit prin munca depusă și prin rezultatele finale nu prin rujul roșu, genele false sau atitudinea de șef! Nu-mi e rușine să accept și să spun că am greșit, nu-mi e teamă să întreb atunci când nu știu, dar mor de frică atunci când mă gândesc că nu-mi pot finaliza treaba așa cum pot eu mai bine și mor de rușine atunci când mă gândesc că trebuie să fiu parșivă pentru a primi un job și un “Bravo!” la finalul zilei!

Mă opresc din tastat nu pentru că nu mai am ce scrie, ci pentru că deja am depășit cu mult limita de caractere pentru un post pe un site!

Dau publish cu teamă, dar bucuroasă că am fost sinceră până la capăt și cu speranța că cineva, undeva are nevoie de un editor/redactor/content writer/om de încredere care știe WordPress și Joomla și care are drept cel mai bun prieten Google Reader!

Dacă textul de mai sus a adus un zâmbet rog Like, Share, RT și dacă sunteți curioși cum arată CV-ul meu întreg un mail la roxana [@] roxanajilaveanu [.] com sau un comentariu aici și promit că în aceeași zi trimit mail cu CV-ul meu complet! 🙂

Mulțumesc (în ordine cronologică) Lili, Ioana, Victor, Roxana, Edith, Bob & Uncle M., Matei! Fără încrederea voastră și sfaturile voastre nu aveam ce să scriu mai sus!

28 Comments

 1. Un CV bine realizat 🙂 Nu uita sa treci si premiul de la Webstock.

 2. Exact asta vroiam sa zic si eu dar mi-a luat-o Bogdan inainte – ca sub aripa ra redactionala UrbanKid.ro a luat Premiul 1 la Webstock, sectiunea Publishing – should count for any possible employer.

  Oricum, un mare BRAVO pentru tot si sper sa iti gasesti acel dreamjob care sa te faca fericita, mandra si sa iti mai ramana timp si de la colaborarile noastre 🙂

 3. Sunt sigur că-ţi vei găsi repede ceva pe măsură!

 4. Roxana, felicitari! Am citit cu placere articolul tau, despre tine… chiar daca e de 1000 de ori mai lung decat orice CV. :))

 5. Este, Roxana 🙂 Sper sa iti gasesti repede gradina in care sa plantezi chestiile tale faine 🙂

 6. Buna Rox,

  Intr-adevar scrii fooooarte frumos. Citesc cu mare placere zilnic NL trimis de urbankid.ro. de fapt tu vrei acum un job full time cu un salariu decent la sfarsit de luna?

 7. roxule, vezi ca laude de sine nu pute a bine. cred ca greselile din telegraful (gramaticale, prezentarea de informatii eronate ar cam trebui si ele adaugate)

  • Bună,

   Scuză-mi “aroganța” dar nu cred că am prezentat niciodată informații eronate în ziar (dacă făceam publice informații eronate cred că eram târâtă prin tribunale, nu?), cât despre alte greșeli am spus și in textul de mai sus: nu încerc să mă scuz, îmi accept greșelile și sunt răspunzătoare pentru ele nu-mi e rușine să spun că nu sunt atotcunoscătoare și că greșesc…

 8. O intrebare pentru Prolit….cand te duci la interviuri, daca te duci, le spui oamenilor partile tale negative sau incerci in mod elegant sa le ascunz si sa scoti in evidenta punctele tale forte? Daca Roxu a scris despre punctele ei forte, foarte bine a facut, inseamna ca are ce sa scrie si nu trebuie sa le ascunda…iar daca cumva a gresit la job-urile anterioare, probabil ca a platit la momentul respectiv.
  Doamne, ce greu e sa apreciezi, ca articolul de mai sus e unul original!
  Bafta, Roscu!

 9. Ai un loc aici. Interested? 🙂

 10. I want your life! E foarte frumos ceea ce faci! felicitari! Mi-ar placea si mie sa scriu, citesc intr-una de cand am invatat literele,dar ocazia sa scriu pentru un blog sau revista nu a aparut pana acum…:(( dar eu tot mai sper…

  • Păi e destul de simplu: start one! Mă refer la blog acum, dacă îți place să așezi cuvinte și să le joci cu literele de ce nu? 🙂

   Mulțumesc pentru vorbele frumoae, recunosc, sunt norocoasă din punctul acesta de vedere, în sensul că dacă alții încă nu știu “ce vor să se facă atunci când vor crește” eu am știut întotdeuna. 🙂

  • Mesaj pt rory…un bun inceput pt a scrie, dar mai ales pt un blog este sa-ti creezi blog-ul tau propriu, dupa cum ti-a spus si roxu.Este simplu si gratis!Google sau wordpress, depinde care te incanta.De altfel poti deschide mai mult de unul…tematica?ramana la alegerea ta despre ce vrei sa scrii.Sunt sigura ca ai o mie de idei:)) doar trebuie sa rasfoiesti putin prin ganduri:)) In felul acesta cel putin ai demarat un proiect redactional din care poate sa iasa ceva splendid!Mult succes tuturor!Ma bucur ca am gasit acest blog al tau roxu!Felicitari!

 11. Uau. Nu am nici o idee cum am ajuns aici dar mi-a placut ce am citit!

  Imi dau seama ca esti o persoana deosebita si vreau sa iti transmit incurajarile mele. Sper sa gasesti exact ceea ce cauti!

  Mult succes.

  • Mulțumesc mult Vladi pentru cuvintele frumoase 🙂

   • Mi-a placut foarte mult blogul tau si sper ca ai gasit jobul acela full time care sa iti aduca multumire. As dori sa te intreb cum te pot contacta pentru a discuta despre un job part time daca te intereseaza si timpul iti permite. Promit ca e un proiect cel putin interesant. Multumesc
    Salutari

 12. MUNCESC LA DOMICILIU!

  Execut editari si verificari texte in Microsoft Office Word , Excel , Power Point si Acces. De asemenea creez referate si atestate la informatica pe ce tema doriti , fisierele continute fiind *.accdb si *.docx iar in alte situatii si *.pptx. Mai multe informatii la adresa de e-mail: the_budmeister@yahoo.com

Trackbacks/Pingbacks

 1. UrbanKid.ro/my story goes on | Mihai Dragomirescu - [...] pe scena Webstock, își caută și un job full-time. O înțeleg și o susțin. Ia vedeți aici ce fată…

Leave a Reply